Blog

Waar moet je op letten tijdens het kiezen van een bruidsfotograaf?

Wanneer je gaat trouwen zijn er volop keuzes om te maken. De gastenlijst, de locatie (kijk hier voor een tip), de muziek, de ringen, de kleding, het eten en ook de bruidsfotograaf. De mooiste dag van je leven moet natuurlijk goed vastgelegd worden. Een professionele bruidsfotograaf inhuren is daarom belangrijk. Alle mooie momenten kun je dan later nog een keer herbeleven. Er zijn veel fotografen om uit te kiezen. Waar moet je nu op letten bij het maken van de keuze?

De juiste match en klik

Het is in eerste instantie belangrijk om te kijken of de stijl van de fotograaf bij jullie past. Er zijn grofweg drie stijlen te onderscheiden. Het gaat om de traditionele trouwfotografie, de editorial en journalistieke trouwfotografie. De journalistieke fotograaf houdt zich op de achtergrond en legt alles vast zoals het is. Niets is gemaakt en alles is echt. De editorial fotograaf zal veel aandacht geven aan de omgeving, de bloemen en de taart. Vervolgens is er nog de traditionele trouwfotograaf welke hier tussenin zit. Kies een stijl en fotograaf waar je een match mee voelt. 

De prijzen opvragen 

Wanneer er een selectie is van meerdere fotografen is het belangrijk om te kijken naar de prijzen. Passen de kosten in het budget? Wat mag je verwachten? Wat doet de fotograaf nu wel en niet? Zijn er reiskosten en hoe lang moet je wachten tot de foto’s klaar zijn. Zit er ook een fotoboek bij of is het puur het foto’s maken. Door vooraf alles goed te bespreken zijn er achteraf geen verrassingen.   

Een pre-wedding shoot

Soms is het mogelijk om een pre-wedding shoot te doen. Het is een portret fotosessie met de fotograaf. Het wordt duidelijk hoe de fotograaf werkt, wat hij van jullie verwacht en hoe er uiteindelijk de mooiste foto’s komen. Het eindresultaat is het enigste wat telt.