Blog

Veranderingen van fotografie

Foto’s zijn aantal een deel van ons leven geweest. Vanaf de dag dat we zijn geboren wordt er al gebruik gemaakt van deze geniale uitvinding. Elke verjaardag, gelegenheid en gekkigheid is hiermee opslagen en verwerkt tot een digitale foto of een analoge foto. Zoveel herinneringen die zijn bijgebleven alleen door dit ontwerp.

Analoog

Analoog is een synoniem voor digitaal en hiermee bedoel je dus een foto die is uitgeprint en je dus in jouw handen kunt hebben. Vroeger bestonden alleen analoge foto’s, omdat er toen geen smartphones waren en toen mobiele telefoons er wel waren was het nog niet zo ver ontwikkeld om een digitale camera te hebben hierop. Zo bestonden er dus alleen maar afgedrukte foto’s. Je hebt vast wel veel fotoalbums van opa en oma gezien of zelfs de foto’s die jouw ouders van jou hebben gemaakt. In het verleden werd ook veel gebruik gemaakt van wegwerp camera’s deze camera’s werden gebruikt tot het rolletje die erin zat vol zat en dan werd ie weggegooid zoals de naam al aanduidt. Niet heel erg fijn voor het milieu, he? Toch was dit een hele populaire vorm van foto’s maken en verkrijgen.

Digitaal

Tegenwoordig worden allerlei foto’s alleen digitaal gemaakt. Dit komt omdat het veel sneller werkt en met al deze moderne technologie is de kwaliteit van de foto’s erg omhooggegaan. Veel mensen maken daarom geen gebruik meer van analoge foto’s en bewaren deze op hun smartphones. Maar toch zijn er gelegenheden die we wel analoog willen vastleggen en willen ophangen in ons huis. Je kan hierbij denken aan bruiloften, uitreikingen en speciale gelegenheden, maar bruiloften blijven de meest speciale en bekende gelegenheid om vast te stellen. Daarom worden er hiervoor ook professionele bruidsfotografen voor ingehuurd om deze dag perfect vast te leggen. Trouw jij binnenkort? Maak hier dan gebruik van.

Prijzen

De kosten van analoge foto’s spelen ook een rol in de vermindering ervan. Je bent wel goedkoper uit met digitale foto’s omdat je hiervoor niet betaald. Maar aan de andere kant nemen digitale wel veel ruimte in vooral als je op vakantie gaat!