Blog

Prints maken met een Ultimaker

Werken met een 3D printer van Ultimaker. Dat is nog eens een interessante bezigheid. Voor iedereen die nog niet eerder met een printer gewerkt heeft, maar ook voor zij die andere fabrikanten gewend zijn. Dit komt onder andere doordat deze fabrikant kiest voor hoogwaardige kwaliteit. Dat is dan ook terug te zien in alle prints die ermee gemaakt worden. Het is vooral goed om te kijken naar de factoren die hierop van invloed zijn. Zo is te begrijpen waarom deze printers zo aantrekkelijk gevonden worden door allerlei soorten gebruikers. De volgende punten spelen daarin een grote rol.

Een printer voor creatieve geesten
Wat vooral vaak gesteld wordt als het over de 3D printers van Ultimaker gaat, is dat het printers zijn waar creatief mee te werken is. Daarom is het bijvoorbeeld zo dat ontwerpers en kunstenaars er graag mee werken. Het is namelijk zo dat de grenzen beter op te zoeken zijn met dit model Dit komt onder andere door de techniek die door de fabrikant gebruikt wordt. Die kiest namelijk voor het zelfbouwprincipe. Zowel voor kunstenaars als voor ontwerpers is dit een belangrijk voordeel waardoor er meer uit de printer te halen is. Al is er nog veel meer aantrekkelijk aan de printer.

De printer beter leren kennen
Door de keuze voor het zelfbouwprincipe, biedt Ultimaker de gebruikers ook nog de nodige kennis en inzicht. Het is immers zo dat alle onderdelen zelf gemonteerd moeten worden. Het voordeel daarvan is dat je als gebruiker de printer veel beter leert kennen. Die kennis kan je gebruiken om toe te passen voor de ontwerpen die je maakt en de prints die eruit komen. Dat geldt overigens ook voor de visie op de software die deze fabrikant heeft. Ook hiermee is veel zelf te doen. Daardoor is ook goed te begrijpen waarom dit zo populair is.

De mogelijkheden volledig benutten
Het is goed om te weten dat zelf bouwen essentieel is bij Ultimaker. Daardoor kan je ook wel volledig gebruikmaken van alle mogelijkheden die geboden worden. Wie de 3D printer goed leert begrijpen, weet precies wat ermee te doen is. Aan de hand daarvan kan je dan precies je eigen wensen en eisen tot uiting laten komen in de printer. Dit is een goede manier om te zorgen dat het maximale uit de mogelijkheden van de printer wordt gehaald. Alleen al om die reden wil je er zelf natuurlijk ook wel mee gaan werken. Dit is aantrekkelijk.

Lees meer: 3d printer bouwpakket kopen