Blog

Je huis verkopen? Foto’s van kwaliteit zijn erg belangrijk!

Bij het kopen van een huis wordt de eerste indruk verzorgd door de foto’s. Weten de foto’s de juiste snaar te raken? Laten de foto’s de ruimte op de best mogelijke manier zien? Het is belangrijk om foto’s te maken van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het zorgt niet alleen voor een goede eerste indruk, maar kan ook het verschil maken in de uiteindelijke prijs. Als verkoper is het daarom goed om een topfotograaf in te schakelen. Kies voor een fotograaf welke gespecialiseerd is in woningen. Een goede portretfotograaf is immers nog niet direct een goede woningfotograaf. 

De kosten van de verkoper

Wanneer een huis verkocht wordt dan zal de verkoper enkele kosten dragen. Zo dient de verkopende makelaar betaald te worden. Ook is het belangrijk om de woning verkoopklaar te maken. Het kan soms een kleine restyling zijn van de meubels, een minimale renovatie of het veranderen van de tuin. Een paar wijzigingen kunnen een wereld van verschil maken. De woningfotograaf kan vervolgens mooie foto’s maken om het huis te presenteren. Een meesterlijke presentatie zal zorgen voor een snelle en goede verkoop. Het kan zelfs leiden tot een hogere verkoopprijs. 

Betaald de koper de fotograaf? 

De koper betaalt de kosten koper. Het gaat hier om de overdrachtskosten bij de notaris, het laten vestigen van de hypotheek, de hypotheekadviseur, mogelijke kosten voor de NHG en ook het laten maken van een taxatie en bouwkundige keuring. Bekijk hier alle kosten bij het kopen van een huis. De kosten van de fotograaf worden betaald door de verkopende makelaar. Het zijn immers kosten om de woning te verkopen en niet om het huis te kopen. Het is goed om voor het kopen van een huis de kosten helder in kaart te hebben.