Blog

Fotografiegebieden Gebaseerd op Onderwerpen

Er zijn veel verschillende fotografiegebieden gebaseerd op de onderwerpen. Hier zijn een paar verschillende soorten fotografie:

Natuurfotografie

Natuurfotografie maakt beelden van de schoonheid en onschuldigheid van de natuur. Het bevat landschapsfotografie, wat de schoonheid van een plaats en zijn vormen zoals woestijnen, bergen en zelfs watervallen op beeld vastlegt. Wildlevenfotografie valt er ook onder, dat neemt foto’s van dieren en hun habitat. Dit soort fotografie vraagt dat je je aanpast aan de natuur en kennis hebt van dieren. Dit kan erg gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je op dieren moet reageren of hoe je hen moet behandelen en in de wildernis van het bos en de bergen gaat.

Onderwaterfotografie

Onderwaterfotografie is een ander type maar nog steeds gerelateerd tot natuurfotografie. Het focust op de aantrekkelijkheid en pracht van het zeeleven en de wonderen van de zee. Interessante onderwateronderwerpen zijn vissen, koralen en angstaanjagende dieren zoals haaien.

Reisfotografie

Dit is een type dat foto’s toont van plaatsen, mooie bezienswaardigheden en zelfs mensen. Het bevat de cultuur van een plaats en zijn gebruiken en tradities. Het wordt vooral gezien in brochures en zijn ultieme doel is om de locatie aan toeristen te promoten.

Actiefotografie

Hierbij neem je foto’s van activiteiten met actie zoals sport, avontuurlijke activiteiten en spannende prestaties. Het is belangrijk dat in dit soort fotografie, de fotograaf kan anticiperen op wanneer het het beste moment is om foto’s te nemen, risico’s wil nemen en snel kan reageren om foto’s te nemen.

Documentairefotografie

Dit soort fotografie gaat over foto’s nemen die deel uitmaken van de geschiedenis. Het legt een relevante tijdsperiode en zijn politieke of sociale status en evenementen op de gevoelige plaat. Dit kan ook fotojournalisme bevatten, waar journalisten geen veranderingen aan foto’s mogen maken om het echte beeld van een evenement of scene niet te manipuleren en daardoor enkel de feiten weer te gegeven.

Modefotografie

Modefotografie gaat over foto’s van modellen nemen en de nadruk op kledij en accessoires leggen. Het kan ook gelinkt worden aan sterrenfotografie omdat sterren de optimale modesetters zijn.

Glamourfotografie

Glamourfotografie gaat over foto’s van een model of onderwerp in de meest aantrekkelijke en glamoureuze omstandigheden nemen. Het kan verbonden zijn met portretfotografie waarvan het doel is om de ultieme afbeelding en persoonlijkheid van het onderwerp vast te leggen.

Verborgen fotografie

Een type waar onderwerpen spontaan en soms onbewust gefotografeerd worden.