Blog

Dit zijn de beste manieren om een familie fotoshoot tot een succes te maken!

Niks is leuker dan een foto van al je dierbaren aan de muur. Vaak is het nog een hele opgave om ten eerste de familie op een dag allemaal bij elkaar te brengen en dan vervolgens nog allemaal leuk op de foto. Met de volgende tips maak je de familie fotoshoot tot een groot succes!

Tip 1: Bereid je voor

Zorg dat je van te voren inspiratie opdoet, kijk naar foto’s van andere families. Door het bekijken van andere foto’s kun je zien wat je wel en niet leuk vind. Je kunt poses voorbereiden en je weet wat je kunt verwachten op de dag zelf. Een ander belangrijk aspect voorafgaand aan de fotoshoot is het afstemmen van de kleding. Je wilt niet op de set aankomen en zien dat de kleding bij elkaar vloekt. Zorg ook voor rustige patronen op de kleding, want drukke patronen kunnen afleiden op de foto. Hier kun je naar de mogelijkheden kijken voor familiefoto’s.

Tip 2: Keep it natural

Op de foto wordt altijd alles veel zichtbaarder, dit geldt ook voor make-up. Deze tip is wellicht meer gericht op de vrouwen, maar niet geheel onbelangrijk: houd je in met de make-up! Natuurlijk is een beetje make-up goed, maar sla niet door. Vaak kunnen oneffenheden juist zichtbaarder worden met make-up dan zonder en dat is natuurlijk niet wat je wilt!

Tip 3: De perfecte locatie?

Kies je voor een mooie buitenlocatie of toch liever binnen in de fotostudio? Allebei heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer je de foto’s buiten gaat maken, moet je rekening houden met het weer en het buitenlicht. Wanneer je kiest voor een fotostudio hoef je je hier geen zorgen over te maken. Vaak zijn foto’s die buiten zijn genomen levendiger, maar foto’s in een studio hebben ook zo zijn charme.

Tip 4: Geniet!

Dit laatste maar niet de meest onbelangrijke tip: geniet! Door te genieten van de tijd die je samen hebt, zul je dit zeker terug zien in het eind resultaat.

Hopelijk helpen deze tips je op weg om je fotoshoot met je familie tot een groot succes te maken!